ماهی شکم پر جنوبی
نوشته شده توسط : مجله دلتا
ماهی شکم پر جنوبی معمولا با ماهی صبور درست می‌شود و فصل آن بهار و تابستان است.
ماهی شکم پر
اکثر مردم ماهی را به صورت سرخ‌ شده مصرف می‌کنند، اما طبخ ماهی شکم پر در فر، هم از سلامت بیشتری برخوردار است و هم به دلیل استفاده از سبزیجات معطر و چاشنی‌های متنوع، خوشمزه‌تر می‌شود.
مواد پرکننده شکم ماهی متنوع است و تفاوت ماهی شکم پر شمالی و جنوبی در همین مواد است. ماهی شکم پر جنوبی با سبزی‌های معطری مانند گشنیز و شنبلیله درست می‌شود و چاشنی آن تمر هندی است؛ در حالی‌ که ماهی شکم پر شمالی با گردوی آسیاب شده و سبزی‌های معطر محلی تهیه می‌شود و طعم‎ دهنده آن رب انار است. این غذای جنوبی را بیشتر با ماهی صبور و به صورت کبابی درست می‌کنند. برای آشنایی با طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم تهیه ماهی شکم پر

  • ماهی: ۲ عدد
  • گشنیز: ۴۰۰ گرم
  • شنبلیله: ۱۰۰ گرم
  • تمر هندی: یک بسته
  • پیاز: یک عدد
  • سیر: ۶ حبه
  • آبلیموی تازه: ۴ قاشق غذاخوری
  • کره به میزان لازم
  • زعفران: ۵ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل و ادویه کاری به میزان لازم

ماهی شکم پر جنوبی

طرز تهیه ماهی شکم پر

روی ماهی و داخل شکم آن را به فلفل و آبلیمو آغشته کرده و ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا مزه‌دار شود.

پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود؛ سپس سیر خردشده را به پیاز افزوده و با هم تفت دهید و وقتی طلایی شد، سبزی خرد شده، فلفل و زردچوبه را به سیر و پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا آب آن کشیده شود.

کمی آب جوش روی تمر هندی بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا تمر در آب حل شود؛ سپس آن را صاف کنید.

شیره تمر را به مواد افزوده و روی شعله ملایم بگذارید تا آب آن کشیده شود.

ماهی را از یخچال بیرون آورید و شکم آن را با مواد پر کنید. کف یک ظرف نچسب یا سینی فر را با کمی روغن چرب کرده، ماهی را در آن بچینید و در فر بگذارید. ۲ قاشق غذاخوری کره را در تابه‌ای کوچک آب کرده و با زعفران مخلوط کنید.

پس از ۳۰ دقیقه ماهی را از فر بیرون آورده، مخلوط کره و زعفران را روی آن بمالید و دوباره ۱۰ دقیقه در فر بگذارید. شعله بالای فر را روشن کنید تا روی ماهی برشته شود.

طرز تهیه ماهی شکم پر

نکات مهم

اگر شنبلیله زیاد باشد، مواد تلخ می‌شود.

برای این‎که ماهی به کف ظرف یا سینی نچسبد، کف سینی را با کاغذ آلومینیوم بپوشانید یا سبزیجاتی مانند هویج، کرفس و پیاز، کف سینی چیده و ماهی را روی آن بگذارید.

این غذا را می‌توانید در تابه هم سرخ کنید. برای این منظور سطح ماهی را با آرد و ادویه پوشانده و دو طرف آن را در روغن سرخ کنید.

این نوع ماهی را می‌توان روی زغال هم کباب کرد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع دلمه “طرز تهیه دلمه فلفل” را مطالعه کنید.





:: بازدید از این مطلب : 102
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 24 خرداد 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: